Prajituri cu ghimbir cufundate in ciocolata alba

1-2

1-3Prajituri cu ghimbir cufundate in ciocolata alba sunt primele pe lista de pregatiri pentru Craciun. Sa inceapa pregatirile prajiturilor! Aceste prajiturele va vor intriga pur si simplu papilele gustative, deoarece sunt incarcate cu ghimbir completat de toate celelalte mirodenii, iar melasa le da o profunzime extraordinara de aroma pe care pur si simplu nu o gasiti la alte prajituri. Apoi, glazura de ciocolata alba adauga aroma dulce perfecta care echilibreaza gustul intregii prajituri.

Ingrediente

  • 2 1/4 cani faina
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 lingurite de ghimbir macinat
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1/4 lingurita de cuisoare
  • 1/4 lingurita de nucsoara
  • 3/4 ceasca de unt
  • 1/2 cana + 3 linguri de zahar granulat (separat)
  • 1/2 ceasca zahar brun
  • 1 ou mare
  • 1/4 cană de melasa
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 3 cesti de ciocolata alba razuita
  • 3 linguri untura
  • Bomboane rosii si verzi pentru topit (sau glazura colorata)

Mod pe preparare

Intr-un bol se amesteca impreuna faina, bicarbonatul de sodiu, sarea, ghimbirul, scortisoara, cuisoarele si nucsoara timp de 20 de secunde, apoi amestecul se pune deoparte.

In castronul robotului de bucatarie cumparat de pe kubex, care are si accesoriu de framantat, amestecati smantana impreuna cu 1/2 cana de zahar si zaharul brun, pana la omogenizare. Se adauga oul, apoi se amesteca melasa si vanilia. Cu robotul setat la viteza mica, se adauga incet ingredientele uscate puse deoparte si se amesteca pana se omogenizeaza tot aluatul. Castron se acopera cu o folie de plastic si se raceste timp de 1 ora. Cuptorul se preincalzeste la 350 de grade in ultimele 10 minute de racire a aluatului.

Luati aproximativ 1 lingura jumate de aluat, apoi intindeti compozitia in forma prajitura rotunda. Prajiturelele se pune in tava pe hârtie de copt, la 1 cm distanta intre ele (a se pastra aluatul care nu este la copt, la rece). Se coace în cuptorul încălzit în prealabil 8 – 10 minute. Se lasa la racit pe foaie de copt de mai multe minute, apoi se muta pe o farfurie intinsa sa se raceasca complet.

Intr-un castron se topesc 1 ceasca fulgi de ciocolata alba cu 1 lingura de untura, amestecand intr-una pana la topire. Cufundati jumătate din fiecare prajitura in amestecul de ciocolata alba topita, apoi puneti prajitura pe hartie de copt pentru a reveni la temperatura camerei. Ca sa faceti decoratiunile pe Craciun topiti bomboanele rosii si verzi in portii mici, deoarece se racesc foarte repede.

Pofta Buna!

2 I like it
0 I don't like it

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *