Cum arată bucătăria mea ideală

6

Cum arată bucătăria mea ideală, electrocasnice incorporabile sau de sine stătătoare – acesta e întrebarea care ne-o punem în momentul în care ne decorăm, mobilăm și utilăm casa sau apartamentul.

Am început și eu să îmi fac planuri pentru un apartament doar al meu, iar electrocasnicele mi se par cea mai importantă investiție de care trebuie să țin cont. Fără o bucătărie și o baie funcțională nu te poți muta în casă nouă! În schimb poți să dormi pe un „tatami” până îți achiziționezi un pat, hainele pot fi depozitate în cutii, în loc de masă se poate folosi un scaun, o cutie sau orice altă improvizație. Dar fără o bucătărie funcțională nu poți să îți depozitezi mâncarea, să gătești, să speli vase, să îți faci cafeaua de dimineață.

Deși sunt o clasică în multe privințe, nu aș achiziționa un aragaz în detrimentul unui cuptor și plită incorporabile. În primul rând plita trebuie să fie pe inducție, de acest lucru sunt 100% sigură! Am gatit pe o plită cu inducție în mai multe ocazii repetate și am rămas impresionată de rapiditatea cu care se „mișcă”. Am fiert lapte în câteva minute, am încălzit cafeaua într-un minut, am prăjit carne într-un timp foarte scurt și toate aceste lucruri m-au convins. Totul se petrece foarte repede în jurul nostru, iar din acest motiv nu am nici eu foarte mult timp de petrecut în bucătărie în fiecare zi, iar o plită pe inducție este soluția ideală pentru mine. În schimb, în weekend-uri îmi place foarte mult să fac prăjituri, iar un cuptor electric cu mai multe funcții îmi dă o mai mare libertate de creație. Îmi surîde ideea de încălzire superioară și inferioară simultan – în comparație cu cuptoarele pe gaz care încălzesc de jos în sus, căldura nu este uniformă și nu poți să setezi temperatura.

Hota este foarte importantă pentru o bucătărie deschisă pentru că trebuie să absoarbă toate mirosurile, să nu fie zgomotoasă și să arate bine. O hotă insula Falmec cu aspirație perimetrală să elimine toate mirosurile, cu sticlă de Murano tratată termic ca să arate superb si prevăzută cu panou de atenuare a zgomotului, care reduce în mod natural zgomotul produs prin aspirație – toate aceste le regăsesc în hota Venezia de la Falmec.

Combina frigorifică – sursa mea de prospețime – trebuie să fie Liebherr. În primul rând am încredere totală în Liebherr deoarece sunt produse germane, iar acestea sunt cunoscute pentru durabilitate, calitate superioară și durată lungă de viață. Apoi, compartimentul BioFresh este sursa mea de produse proaspete deoarece garantează clima perfectă pentru o prospeţime extrem de lungă. La o temperatură cu puţin peste 0 °C și la o umiditate ideală, fructele și legumele, carnea, peștele și produsele lactate își păstrează vitaminele sănătoase, aromele delicate și aspectul apetisant de până la trei ori mai mult decât în frigiderele tradiţionale.

Aparatul de cafea poate fi incorporabil sau nu, dar caracteristica cea mai importantă este să facă cafeaua exact după gustul meu. Momentan, din toate espressoarele de cafea pe care le-am încercat, ceal mai bună cafea am băut-o la espressorul Miele CM6350. Într-o bucătărie ar fi ideal să am și o mașină de spălat vase complet incorporabilă care m-ar ajuta să economisesc apă, mi-ar ușura munca și aș economisi timp.

Toate aceste produse le voi achiziționa de pe kubex.ro deoarece oferă prețuri avantajoase la bucătării complete și am posibilitatea plății în rate cu cardul. Urmează să îmi aleg produsele pentru baie și restul casei tot de pe acest site: mașină de spălat rufe, uscător de rufe, aspirator, cuptor cu microunde, robot de bucătărie, storcător de fructe și legume, aer condiționat etc.

0 I like it
0 I don't like it

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *